Monday, April 29, 2013

O poarta solara – Abu Ghurab


Ca parte a complexului arheologic din Abu Sir de pe platoul Giza, Abu Ghurab este un prag spre Amenti. Daca pentru egipteni, in antichitate, Rostau reprezenta o poarta de trecere intre lumi pentru cercetatori contemporani, precum David Icke, piramidele si templele sunt puncte chakrice prin care se face transferul energetic de la reteaua universala. Nikola Testa afirma ca "in univers exista o inima de la care obtinem cunoastere, putere si inspiratie" iar Abu Ghurab era prin excelenta o substatie solara a acestei inimi-sursa.


Personal nu sunt de accord cu opinia conform careia in centrul platformei de alabastru in forma simbolului Hotep s-ar fi aflat un obelisc, datorita sectiunii circulare existente in centrul acesteia. Mai degraba, avand in vedere orientarea intregului ansamblu, as crede ca platforma avea un rol astronomic similar Discului solar de la Sarmisegetuza Regia.

Am avut privilegiul sa pot admira panorama platoului Giza din varful piramidei la baza careia se afla platforma de alabastru iar privelistea iti taie rasuflarea. Piramidele din Giza, Abu Sir si Sakara sunt vizibile din varful micii piramide si fara  indoiala Abu Ghurab era un centru ceremonial strategic asezat pe axa Abu Rawash – Giza – El-Lahun.

Ceea ce intriga insa sunt vasele de alabastru insiruite cuminti de-a lungul laturii nordice a piramidei ce demostreaza, prin tuburile de drenaj, tehnologia superioara de prelucrare detinuta de cei ce au construit ansamblul din Abu Ghurab.

In partea sudica se afla insa vase de alabastru ce prezinta circular un design similar unei roti dintate care m-a dus cu gandul ca odinioara acestea au fost cuprinse intr-un sistem tip angrenaj.


Nikola Tesla afirma cu modestie ca nu patrunsese in secretele inimii – sursa. Intre Duat si Aaru, Abu Ghurab ramane un portal inca deschis pentru temerarii ce incearca sa patrunda drumul tainic spre aceasta… 





No comments:

Post a Comment